Property یا خاصیت در c# چیست؟
با یکی دیگه از مقالات آموزش c# از وب سایت Aspcore.ir در خدمت شما دوستان گرامی هستیم. در این مقاله در مورد یکی از مفاهیم مهم در c# به نام Property یا خاصیت می خواهیم صحبت کنیم.
زبان برنامه نویسی سی شارپ یک زبان شی گرا می باشد. همانطور که می دانید هر شی دارای یک سری خاصیت ها می باشد. به عنوان مثال شما یک میز را در نظر بگیرید. میز یک شی می باشد و دارای خاصیتهایی مثل رنگ، وزن، تعداد پایه، اندازه و … می باشد. در واقع یک میز با این خاصیت های تعریف می شود.
در زبان های برنامه نویسی شی گرا مانند سی شارپ نیز تعریف شی چیزی مانند تعریف یک میز می باشد.
Property یا خاصیت در c# چیست؟
در سی شارپ ما با اشیا سر و کار داریم. بعضی از اشیای موجود در سی شارپ مثل فرم ها، Button، Text Box، Label, DataGridView و … می باشد. این ها همه شی هستند و دارای خاصیت هایی می باشند.
مثلا یک Text Box یه شی است که دارای خاصیت هایی مانند Name, Text, Color,Forcolor,size و … می باشد. و این تکست باکس با این خاصیت ها تعریف می شود. به عبارت ساده تر خاصیتها مشخصات شی را بیان می کنند.
فرض کنید می گوییم شی ای داریم که Width آن ۵۰۰ پیکسل و Height آن ۳۵۰ پیکسل می باشد. همچنین این شی دارای یک Name نیز می باشد. خاصیت Background color نیز برابر با green میباشد. تا اینجا هنوز نمیتوان تشخیص داد این شی چیست. اما می گوییم این شی دارای ۵ columns و ۸ rows می باشد. خب می توان تشخیص داد این شی یک DataGridView میباشد. همانطور که ملاحظه می فرمایید ما میتوانیم اشیا را توسط خاصیت ها یا Property های آن بشناسیم.
Property یا خاصیت در c# چیست؟
در c# شما با اینتخای هر یک از کنترلها (اشیا) روی فرم و زدن دکمه F4 می توان لیست Property های آن را مشاهده بفرمایید یا آن را تغییر بدهید.
اما در ادامه مقاله Property یا خاصیت در c# چیست اجازه دهید کمی حرفه ای تر به موضوع Property ها نگاه کنیم.
ما می توانیم علاوه بر خاصیت های پیش فرض خاصیت هایی را نیز به اشیا اضافه کنیم.
برای تعریف یک خاصیت یا Property در سی شارپ به این شکل عمل می کنیم :
Public int PropertyName {get; set;}
همانطور که ملاحظه فرمودید دستور بالا یک خاصیت را تعریف می کند.
در ادامه مقاله Property یا خاصیت در c# چیست یک مثال عملی را با هم کار می کنیم.
فرض کنید ۲ فرم داریم به نام های Form1 و Form2. می خواهیم از طریق TextBox موجود در Form1 مقداری را به Form2 ارسال کنیم.
برای این منظور می توانیم در Form2 برای دریافت مقدار TextBox موجود در Form1 یک متغیر Public تعریف کنیم و از طریق آن مقدار را دریافت کنیم. اما مشکل اینجاست که اگر نرم افزار ما یک سیستم بزرگ و یا چندکاربره باشد متغیرهای بار زیادی را روی سرورها و سیستم های کلاینت قرار می دهند. به همین منظور میتوانیم یک خاصیت را به Form2 اضافه کنیم و مقدار TextBox موجود در Form1 را به این خاصیت انتساب دهیم.
در شکل زیر این کدها کاملا مشخص است.
دقت نمایید از این ببعد Form2 علاوه بر خاصیت های پیش فرض با یک خاصیت به نام MyString نیز شناخته می شود.
امیدوارم کاربردهای Property یا خاصیت را متوجه شده باشید.
thanks
عالی . بیست.
مرسی استاد عزیز، اگه ممکنه یه دوره ی آموزشی سی شارپ که پروژه محور نباشد اماده نمایید و مباحث رو تفکیکی توضیح دهید. مثلا برای Collection ها یک دوره مجزا تهیه شود.
با سلام
متشکرم
چشم بررسی میکنم پیشنهاد شما رو
موفق باشید